lauantai 25. heinäkuuta 2015

Uuteen kotikaupunkiin asettumassa

Kolme ensimmäistä viikkoa uudessa työpaikassa on nyt takana ja erityisesti viimeisimpään on mahtunut erittäin hienoja tilanteita kun mun kollegoiden artikkeli julkaistiin tiistaina Guardianissa  ja perjantaina BBC haastatteli mun Lontoossa asuvaa kollegaa World Business Reportin radiolähetyksessä GSKn EU:n päättäjiltä saamasta vihreästä valosta malaria rokotukselle ja siitä siunauksesta joka se tulee olemaan kehitysmaille ja trooppisille alueille. 

On todella kiitollista huomata kuinka joka päivä kaikki uudet asiat alkavat käydä paremmin järkeen ja vähitellen pystyn paremmin ymmärtämään laajempia kokonaisuuksia. Kiitos kaikkien kärsivällisten kollegoiden jotka jaksavat vastata mun lukuisiin kysymyksiin ja neuvoa eteenpäin yhdessä tiimityöskennellen. Työn sisältö on tällä hetkellä yhtäaikaa melko kohdennettua mutta samalla erilaisista aihepiireistä koostuvaa. Indexillä on menossa parhaillaan neljäs sykli eli valmistelemme neljättä julkaisua vuodelle 2016 ja sitä ennen julkaisemme tutkimusmetodologian jonka sisältöä parhaillaan kokoamme ja kirjoitamme yhteistyössä ulkoisten eksperttivalvontakomiteamme ja asiantuntijoiden avustuksella. Työporukkamme ilmapiiri on erittäin yhteisöllinen ja olemme pieni, dynaaminen ryhmä ja paljon teemme tiivistä yhteistyötä erilaisissa kokoonpanoissa. Näin kesäaikaan on ihan mukava hypätä kyytiin kun talo on vähän hiljaisempi ja rauhallisempi ja kaikilla on kesäisen rempseä olotila. Kun heinäkuun helteiset ilmatkaan eivät ole vaivanneet pahemmin ei edes haittaa istua toimistossa kun ulkona on sateista, tuulista ja myrskyistä. 

Myrskystä puheenollen, sitä on tänään ollut vähän liiaksikin. Kävin Rotterdamissa suunnittelemassa syksyllä aloittavaa Lasten Omaa Kirkkoa jossa olen päävetäjänä ja tarkoituksenani oli osallistua samalla reissulla kaupungin kesäkarnevaaleihin, mutta ne olivatkin kurjan ilman vuoksi peruttu. Ja hyvä että oli koska ilma muuttui todella vaaralliseksi ja etsiydyin Natuurhistoorisch museoon ja Wereldmuseoon turvaan ja viettämään iltapäivää uuden museokorttini ansiosta. Kotiin tullessa odotti kuitenkin erittäin ikävä yllätys kun asuinhuoneeni ikkunaovi oli puoliksi irti. Joskus kai se oli väkisinkin tultava tutuksi paikallisiin vakuutusyhtiöihinkin vaikka mieluummin jättäisin tämän kokemuksen välistä.


Takaisin iloisempiin aiheisiin eli World Healthcare Forumin, European Health Literacy konferenssin ja European Federation for Primary Caren konferenssin suunnittelut etenevät oikein mukavasti ja on hienoa olla terveystieteiden alan nuorten työntekijöiden roolia vahvistamassa ja tukemassa. Global Health Mentorships mentorointiohjelman valmistelut ovat jo erittäin pitkällä ja odotamme jo todella innokkaina elokuun alkua ja pilottiprojektin käynnistämistä. Kaikenlaista mukavaa isompaa ja pienempää projektia loppukesään ja alkusyksyyn tulee siis mahtumaan että ainakin alku uudessa kotikaupungissa on ollut mukavan tapahtumatäyteinen eikä ole enempää harrastuksia ehtinyt ainakaan vielä liiaksi kaipaamaan.