maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Romaniassa


Terveisiä keväisestä Romaniasta, jossa puissa on jo lehdet ja moniväriset tulppaanit ja muut kevätkukat koristavat kauniita puistoja ja tienvarsia ja aamuisin saa herätä iloiseen linnunlauluun! Muutaman sateisen ja jopa vuorten rinteiden lumipeitteiden jälkeen pääsimme nauttimaan viimeiset päivät kevätauringon paisteesta soudellen puiston järvellä ja kävellessä puiston rantakatuja. 

Pidennettyyn pääsiäisviikonloppuun on mahtunut niin luonnon ihmeitä tulivuorien ja kauniiden maalaismaisemien muodossa kuin ihmiskätten ihmetöitä kansallistaideaarteiden ja maailman toiseksi suurimman rakennuksen, kommunistien rakentaman parlamenttipalatsin, myötä. Myös kauniista pääsiäiskonsertista, Mooseksesta Siinain vuorella, pääsimme nauttimaan Ateneussa, jonka pyöreän salin seiniä koristava maalaus kuvaa Romanian historian vaiheita. Transilvanian viehättävät vuoristolinnat, mukaan lukien Draculan legendan kulisseina toiminut linna olivat jokaista puuveistoksen kaiverrusta, metallityön tarkkaa mutkaa ja lasikoristeiden yksityiskohtaa myöten pöyristyttävän kauniita. Kommunistien ajasta toipuva vanha kaupunki oli todella pitkällä kunnostustöissä, katukuva oli siisti ja rakennusten julkisivut viehättäviä. Bucharestin lempinimi loistokkaimpina päivinä on esimerkiksi ollut "Pieni Pariisi". Bucharestin suurkaupunki on kasvanut räjähdysmäisesti 2 miljoonan asukkaan keskittymäksi, joka on täynnä ihmisvilinää ja ruuhkaisia autoteitä ja hintataso pääasiallisesti kohtalaisen korkea, mikä osoittaa, että maa on kykenevä kehittymään nopeasti ja kansa on yritteliästä. Paikalliset ovat äärettömän lämminsydämisen vieraanvaraisia ja herkulliset kotiruoat koristavat pöytäämme aikaisesta aamusta yömyöhään. 

Tänä vuonna katolilaiset ja ortodoksit juhlivat pääsiäistä jakaen juhlan ajankohdan samana viikonloppuna ja kirkkoperinteet olivat läsnä jokaisessa päivässä sisältäen muun muassa pitkäperjantain pöydän kolminkertaiset alitukset huipentuen pääsiäisyön messuun kaupungin keskuskukkulalla, patriarkan johtamaan rukoukseen, kauniin kuorolaulun säestykseen ja kynttilän liekkien syttymiseen toiselta toiselle, jonka jälkeen punaisia tuikkuja vilkkui kaikkialla kaupungin kaduilla kaupunkilaisten kiirehtiessä kohti kolmen ruokalajin illallista ja pääsiäispöydän herkkuja, joista moni oli pitäytynyt 2 kuukautta.
Draculan linna
Brownin linna
Pääsiäiskonsertti Ateneussa nimeltä Mooses Siinain vuorella
Tulivuoren laella. 40 vuoteen ovat olleet hiljaisia, mutta vettä pulputtavat koko ajan.
Maailman toiseksi suurin rakennus, Parlamenttipalatsi
Parlamenttipalatsin parvekkeelta näkymä Bucharestin pisimmälle kadulle, jota pidennettiin jotta se olisi pidempi kuin Champs Elysee.
Kadun päässä Bucharestin riemukaari, jonka ansiosta Bucharestia alettiin kutsua pieneksi Pariisiksi.
Pääsiäiskoristeinen kaupunki auringonpaisteessa useamman sateisen päivän päätteeksi.
Kaunista katumaisemaa
Järvikierrokselta Bucharestin suurimmasta puistosta.
Kahvitauolla
Yksi lukuisista kauniista taidemuseoista.
Sunnuntaipäivän paistattelua ja soutelua Bucarestin puistossa.
Sorsaperhe puiston lammella.
Yksi Bucarestin kauniista ortodoksikirkoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti