tiistai 20. elokuuta 2013

Tervetuloa syksy ja opinnot Malmössa


Matkalaukkuelämä on tänään vienyt uuteen kuningaskuntaan, naapurimaamme Ruotsin länsirannikolle, lähes puolen miljoonan asukkaan kesäiseen Malmöön, jossa juhlitaan parhaillaan kaupungin omia festivaaleja  Opinnot johtivat tietä viehättävän kauniiseen ja historialliseen kaupunkiin, eli parhaillaan käynnissä orientaatio 2 vuoden kansainvälisen kansanterveystutkinnon eli Master of Public Health opintoihin Lundin yliopistossa Malmön kampuksella.
Kotiutuminen ei kulttuurin puolesta tarjoa liikaa haasteita toisesta Pohjois-maasta saapuvalle, mutta arki ei kuitenkaan lähtenyt aivan liian helposti ja sutjakkaasti käyntiin kuin toivoa voisi, sillä asunnonmetsästys on edelleen käynnissä ja tällä hetkellä sitä pitää jatkaa vandrarhemmetistä käsin, jotka festivaalivieraat ja kesälomamatkailijat ovat lähes täysin täyttäneet, jotkut jopa täpösen täyteen.
Paljon on asuntoilmoituksia, mutta paljon on myös asunnon etsijöitä ja kova kilpailu nostaa hintoja, jotka opiskelijabudjetilla elävällä saa silmät päässä pyörimään. Mutta ei auta kuin uskoa, että ahkeralle oville kolkuttelijalle lopulta ovi avataan ja onhan meitä jopa kaksi silmäparia asuntoilmoituksia joka paikasta silmäilemässä, kun luokkatoverini Ioanan kanssa yhdistettiin voimamme.
Varsinaisesti ensimmäinen orientaatiopäivä ja rekisteröinti tuhansille ulkomailta saapuneille opiskelijoille on toistaiseksi vaikuttanut hyvin suunnitellulta, niin informatiiviseltä osuudeltaan kuin vapaa-ajan vieton ohjelmaosalta runsaaksi ja monipuoliseksi rakennetulta, sillä löytyy niin turisteiluekskursioita kuin bileitä, kampusopastuksia ja IKEA ostosreissuja, kurssi-orientaatioita kuin tutkintokoordinaattoritapaamisia, ruokakulttuuriin tutustumista ja urheilua. Itse tervetulopäiväkin oli pienintä yksityiskohtaa myöten tarkasti mietitty, lähtien juna-asemalla vastassa olleista tuutoreista, minibusseista, ja laukkunarikasta, sekä statsverketin ja yliopiston rekisteröitymisliukuhihna sutjakkuudesta, valmiiksi lajiteltuihin infopussukoihin (jossa oli jopa uudet sim-kortit jokaiselle) sekä petivaatteiden, peittojen ja tyynyjen myyntiin. Ilo olla organisoidussa ja suunnitelmallisessa yhteiskunnassa, vaikkei kaikkea voikaan ennakoida, kuten asunnoton saa nahoissaan tuntea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti