perjantai 30. elokuuta 2013

Viimeisien orientaatiopäivien tunnelmia

Kolmen päivän orientaatio omaan opiskeluohjelmaamme eli kansainvälisen kansanterveyden kaksivuotiseen maisteriohjelmaan on ollut täynnä tietoa Lundin yliopistosta, tulevien kurssiemme sisällöistä, toisiimme tutustumista, kirjastopalveluihin perehtymistä, turvallisuusohjeita, ruotsalaisiin opetusformaatteihin orientoitumista sekä oman opiskelijakuntamme syksykauden toiminnan käynnistystapahtumissa mukana olemista. Olemme saaneet tavata ohjelmamme johtajan, kurssien johtajista suurimman osan, sihteeristöä, hallintohenkilökuntaa ja vanhoja opiskelijoita. Erityisen mielenkiintoista on opiskelijoiden ja opettajien monipuoliset taustat ja kansainvälinen kokemus terveysalalta.
40 opiskelijan opiskelijaryhmänä yhdessä toista vuotta suorittavien samankokoisen ryhmän kanssa muodostamme pienen kansainvälisen opiskelijajoukon Lundin yliopiston lähes 4000 opiskelijan lääketieteellisestä tiedekunnasta. Sijaitsemme yhdessä kolmesta yliopiston kampuksesta ja tutkimuskeskuksesta, Clinical Research Centerissä, CRC:ssä, eli kliinisen tutkimuksen keskuksessa, Malmössä, jossa saamme jakaa samat modernit tilat  40 tutkimusryhmän biolääketietellisessä keskuksessa luovassa akateemisessa ympäristössä, jossa meillä opiskelijoilla on erinomainen mahdollisuus päästä läheiseen kontaktiin alan tutkijoiden kanssa. Puitteet ovat korkealuokkaiset, kirjaston kokoelma laaja ja olosuhteet keskellä Malmön sairaalan aluetta ideaalit työelämäyhteistyön kannalta.
Viimeisten päivien ohessa olen saanut hankittua ruotsalaisen sim-kortin, langattoman nettiyhteyden, kirjastokortin ja paikallisliikennekortin, sekä hakenut ruotsalaista henkilönumeroa jotta olen virallisesti luvallisesti maassa ja voin mm. avata pankkitilin, saada sairasvakuutuskorvauksen terveyspalveluiden käytöstä (mikä tuleekin heti tarpeeseen viisaudenhampaan poiston jälkitarkastuksen vuoksi) sekä rekisteröityä sairaanhoitajaksi Ruotsissa. Pohjoismaista tulevana ja opiskelupaikan omistavana maahanmuuttajan paperisotani ei edes ole kovin suuri, vaikka kaikissa näissä enemmän ja vähemmän virallisten asioitten järjestelyssä meneekin oma aikansa. Yliopiston henkilökunnasta ja mentoreista on ollut korvaamaton apu tässä alkuvaiheessa ja erityisesti toisten luokkatovereideni kanssa yhdessä kaikkien vaiheiden läpikäynti tehnyt tilanteesta sujuvampaa. Nyt viikonloppuna voikin jo ajatukset suuntautua tuleviin opintoihin paremmin kun on muutama huoli vähemmän. Maanantaina opinnot alkavatkin sitten toden teolla ja aherrus koulukirjojen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti