maanantai 23. syyskuuta 2013

Uusi kotimaa

Ensimmäinen täysi kuukausi on tehnyt tehtävänsä ja ruotsalaistuminen on kovasti käynnissä. Kunhan kieli alkaa taipumaan Skånen tanskalaisvaikutteiselle murteelle ja ruotsalainen henkilötunnus on tipahtanut postiluukusta, ei mua erota paikallisista. Vaikka paikallisena mua voi jo oikeastaan helposti pitää Ruotsin kansainvälisimmässä kaupungissa, jossa tilastojen mukaan puolet asukkaista on alle 30-vuotiaita.
Global Public Health kurssin luennot, viikoittaiset ryhmäkeskustelut ja kansainvälisen kansanterveydellisen kirjallisuuskatsausartikkelin työstäminen ovat imaisseet mukaansa saman tien ja ensimmäinen kurssi maisteriohjelmassa on ylittänyt odotukset mielenkiintoisuudellaan. Toistaiseksi olemme käsitelleet kasnanterveyden periaatteita, toimintoja, strategioita, indikaattoreita, haasteita, kehitystä, määritteitä ja teorioita. Paljon asiaa, tiukka tahti, kokonaisvaltaisten linjojen vetämistä ja suurimpia aiheita ehdimme pintaraapaista, ennen kuin ensi viikolla vaihtuukin kurssi jo kvalitatiivisten tutkimusmetodeihin, joiden parissa vietämme lokakuun.
Kaiken kukkuraksi Lundin perinteikkään ja historiallisen kampusrakennuksen uumenista on paljastunut erittäin rikas opiskelijakulttuurielämä järjestöineen, aktiviteetteineen ja organisaatioineen sekä aktiivinen akateeminen tapahtumantäyteinen kampusarki, joka on täynnä vierailevia luennoitsijoita, seminaareja, konferensseja, kerhoja ja juhlallisuuksia. Olen ottanut MPH opiskelijoiden puheenjohtajuuden kunnioituksella vastaan ja aloittanut yhteistyön MF:n eli lääkisopiskelijoiden opiskelijakunnan edustajistossa syyskauden ensimmäisessä kokouksessa. 
Aika ei käy pitkäksi ja ideoista voi tulla totta jo tänään. Aktiivinen kurssimme esimerkiksi improvisoi malariapaneelin luennoitsijamme tehdessä oharit ja tuo eloa taloomme monikulttuuristen illallisten merkeissä. Elämä on ihanaa, täällähän viihtyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti