sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Musiikin universaali kieli

Musiikillinen sunnuntaini sisälsi ensin noin 15 seurakuntalaisen laulupainotteisen aamumessun pienessä juuri ja juuri pystyssä pysyvässä, lähinnä puun palasista ja peltilevyistä kokoon kyhätyssä kirkkorakennelmassa. Seurakunta on yksi Nazarenen kirkon seurakunnista, jonka perustamassa sairaalassa teen harjoitteluani.  Kaikilla toistaiseksi tapaamillani Swazimaalaisilla on upea lauluääni ja taito laulaa moniäänisesti. Kuvassa näkyy iäkäs pastori, joka kiertää Nazarenen seurakuntia sunnuntaisin saarnaamassa:

Seurakunnassa unelmoidaan että vuoden loppuun mennessä viime vuonna muurattujen perustuksien päälle saadaan rakennetuksi kunnollinen kirkko. Kuvassa näkyy kyseisin seurakunnan oma, nuorempi pastori:


 Iltapäivällä mentiin porukalla ulkoilmakonserttiin kuuntelemaan Ezulwinin laaksoon paikallista djreggaekaksikkoa, jotka soittivat pitkälti kansainvälisiä top-hittejä ja saivat arviolta parin sadan hengen yleisön tanssimaan ja laulamaan mukanaan. Matka konserttiin ja takaisin taittui paikalliseen tyyliin auton lavalla. Sade ei onneksi yllättänyt, vaikka sadekausi onkin vielä päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti