maanantai 22. huhtikuuta 2013

Maistuu ihan opiskelulta


Seuraavaksi vuorossa 2 viimeistä viikkoa luentoja, ryhmätöiden esityksiä, tenttejä ja sitten loppukokeet toukokuun puolessa välissä, jota ennen viikon lukuloma. Saapuessani tänään kampukselle mulle selvisi kuitenkin, että opiskelijat ovat taas osoittaneet mieltään torstaista asti ja tänä päivänä ja huomenna ei siksi kukaan saa astua luokkahuoneeseen tai joukko mielenosoittajia poistaa luokasta. Kyse on samasta asiasta kuin viime kerralla eli yliopisto ei maksanut opiskelijoille opiskelutukia tässä kuussa.


Pidimme kuitenkin koulun sihteerin kansliassa salaa oppitunnin kyseisen henkilön johdolla, sillä viisi muuta samalle kurssille osallistuvaa viimeisen eli viidennen vuoden sairaanhoitajaopiskelijaa rahoittavat opintonsa täysin omasta pussistaan ja muutenkin yli-ikäisyyttä kokevia mielenosoittamista kohtaan ja siksi mielellään osallistuivat oppitunnille.


Kertoakseni tämän hetkisestä tilanteesta siitä uteliaasti kysellelleille vielä tarkemmin, käyn siis yhden kokonaisen päivän ja kaksi puolikasta päivää viikossa Mbabanessa luennoilla ja loput viikosta olen käyttänyt maan terveydenhuollon eri toimialoilla työskentelyyn - lähinnä tosin sairaalassa -, mutta loppusuora häämöttää ja viisi lopputenttiä pitäisi kirjoittaa kaikki kuukauden sisään. Sitten voin paremmin keskittyä ammattitaidon kartuttamiseen. Harjoittelutunteja on viime aikoina lukuisten tehtävien ja tenttien vuoksi kertynyt vähän vähemmän ja siksi olenkin iloinen että lentolipun paluupäivän voi siirtää eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti